KATTENS TIL KÆRLIGHED

Kattebogen for katteelskere 😊

En læser skrev: Man bliver glad i låget af at læse denne bog.

En anden læser skrev: Katte er finurlige.

Og det er de i sandhed. 

 

 

Anmeldelse af KATTENS TIL KÆRLIGHED i Kattens Værns blad, Kattensvenner nr. 1 2019-03-13

En herlig nyudgivelse, der hylder de firepotede.

Kattens til kærlighed af Gitte Paracha Thorhauge beskriver glæder og sorger ved at have flere katte, både gennem et langt liv og på samme tid. På den måde oplever man, hvordan katte er forskellige, hvordan de har det sammen.

For eksempel fortæller forfatteren, hvordan to af hendes katte legede den samme leg, men på helt forskellig vis. Katten for rundt på stuegulvet efter en ”mus”, hoppede højt efter den, og elskede i det hele taget at lege voldsomt.

Katten Kalu derimod ville hellere have, at ”musen” gemte sig og satte sig derefter på lur i laang tid og afventede det helt rigtige øjeblik til en fangst.

Historierne om de i alt otte katte er letlæste og rummer mange iagttagelser fra kattens dagligdag. Sammenligningerne mellem kattenes forskellige personligheder får både de enkelte træk og kattes mange facetter til at stå tydeligt frem.

Af Birthe Hansen

Næstformand Kattens Værn

KATTENS TIL KÆRLIGHED er en kattebog for alle, der kan lide katte

Min bog KATTENS TIL KÆRLIGHED er krydret med en masse historier om mine kattes påfund. Hvis du ikke har haft kat før og drømmer om at få sådan et lille spindende væsen ind i dit hjem, skulle du tage at læse min bog først. Så er du forberedt til kampen.

Kattes adfærd er unik. Katte er kloge og sjove og de laver de mest skøre ting, der sætter huset på den anden ende. Det er så spændende at gå i dybden med kattenes adfærd og prøve at forstå deres sprog.

KATTENS TIL KÆRLIGHED omhandler otte katte. I dag har jeg to katte. De to har i sandhed ladet mig forstå, at selvom jeg har haft katte i over fyrre år, så skal jeg ikke tro, at jeg er udlært i kattesprog.

 

Gitte Paracha Thorhauge 2018 

 

Uddrag af KATTENS TIL KÆRLIGHED:

Kishmish, Kalu og Jamnu

Jeg husker specielt den første nat, hvor vi havde de tre sammen. Blandt andet, fordi det var første gang, vi havde tre katte, men specielt på grund af deres adfærd.

Vi præsenterede Jamnu for Kishmish og Kalu allerede den første dag. De var ikke aggressive, men de vendte ham kategorisk ryggen. Da det blev sengetid, blev vi enige om, at det bedste ville være, at jeg tog en madras ned i stuen og sov sammen med dem for en sikkerheds skyld. Der skulle jo nødig ske vores nye killing noget. Både Kishmish og Kalu kunne normalt godt lide at komme ind i soveværelset og sove sammen med os. Derfor havde jeg regnet med, at jeg skulle ligge i en stor bylt sammen med alle tre katte og at vi skulle hygge os sammen, men sådan gik det ikke. Nej, Kalu og Kishmish ville overhovedet ikke have noget med lille Jamnu at gøre. De lagde sig tæt sammen under radiatoren, hvor det var dejligt varmt. De indbød ikke Jamnu. Så han kravlede op på mig, hvor han prøvede at ligge oven på dynen helt oppe ved mit ansigt. Hvert andet minut fik jeg et stød i ansigtet af hans lille hoved. Sådan gik hele natten, men hver gang han havde stødt til mit ansigt, gled han et stykke ned. Så han var nødt til at kravle op igen for hvert eneste stød. Det var hårdt arbejde for ham, men han var åbenbart fast besluttet på at få sig en ven den nat. Og det lykkedes til fulde. Det var den nat, jeg fuldstændig tabte mit hjerte til Jamnu.

Da jeg vågnede om morgenen, havde han taget mod til sig og var kravlet over til de to gamle, der stadigvæk hyggede sig tæt omslynget ved radiatoren. Han lå med sin ryg tæt op ad ryggen på den ene af dem, men de to havde ikke gjort nogen som helst anstalter for at bringe ham ind i deres fællesskab. Han lå der som et lille fremmedelement klinet op af dem. Jeg fik så ondt af ham. Men dagene gik og Kishmish fandt ud af, at denne nye skabning medbragte en del legetøj, som var interessant, så Jamnu gled lige så stille ind i kattegruppen.

 

KATTENS TIL KÆRLIGHED er min nye bog om mine dejlige katte. Jeg elsker at studere deres indbyrdes adfærd. Læs bogen, hvis du er ligeså tosset med katte, som jeg er. I den kan du læse om: Lille blå Mis Billi Kishmish Kalu Jamnu Nila Bacha Lal I bogen er der mange billeder af kattene, der alle har været fantastiske personligheder. Hvis du undrer dig over navnene? De kommer allesammen på nær Mis fra urdu: Billi = kat, Kishmish = rosin, Kalu = sorte, Jamnu = lilla, Nila = blå, Bacha = knægt, Lal = rød.
KATTENS TIL KÆRLIGHED Tre dejlige katte nyder udsigten fra badeværelset. Siameseren Nila måtte vi desværre sige farvel til i foråret 2017 efter nogle år med nyreproblemer. Læs om, hvordan hans sygdom påvirkede ham og familielivet i MIN BOG KATTENS TIL KÆRLIGHED. Bacha er den dejlige røde kat ved håndvasken. Læs den dramatiske historie om, hvordan han kom ind i vores familie i KATTENS TIL KÆRLIGHED. Lal ser meget uskyldig ud, men i virkeligheden er han en værre drillepind og lidt af en bandit. Vi mennesker holder meget af ham, men han er ikke rigtig Bachas kop te. Derfor er det faktisk sjældent, at de to sidder så tæt sammen som på det her billede. Du kan selvfølgelig læse meget mere om Bachas og Lals besynderlige og komplekse forhold i bogen.
Bogen KATTENS TIL KÆRLIGHED handler desværre også om det smertelige, hver gang noget i katteholdet ikke går som ønsket. Som sygdom, død og aflivning.
Men de sjove oplevelser og kærligheden til kattene opvejer selv de tristeste øjeblikke.
 
 
 
 
 
Katten Bacha, som vi hentede hos Kattens Værn i 2011. Det har vi ikke fortrudt et øjeblik.
Katten Lal er en lille syvsover. Han elsker at ligge i en stol og dase og forventer kun at få det bedste. Men han har også papir på, at han kommer fra de fineste kattefamilier spredt ud over Europa. Og det lader han aldrig Bacha glemme.
Når Lal ikke sover, elsker han at lege i pose. Han sætter sig i posen og så er det meningen, at jeg skal slå på tromme på ham.

Kim Fahnøe 29.05.2022 17:06

Mine burmesere har heller aldrig haft problemer med at åbne kattelemmen selvom den var låst indefra! De andre har aldrig lært det😊!
Da jeg lejede mig ind på en vens bondegård med bl.a høns var der en tydelig forskel på mine to burmesere og de to Maine Co

| Svar

Nyeste kommentarer

29.05 | 17:06

Mine burmesere har heller aldrig haft problemer med at åbne kattelemmen selvom den var låst indefra! De andre har aldrig lært det😊!
Da jeg lejede mig ind på en vens bondegård med bl.a høns var der en tydelig forskel på mine to burmesere og de to Maine Co